Close

28. august 2017

Brød-utfordringen i et Low FODMAP-kosthold

Vi har fått spørsmål fra våre appbrukere om brød-alternativ/forslag. Det kan være utfordrende å finne et godt Lav FODMAP-brødalternativ, og nedenfor har vi forsøkt å bidra med noen forslag.

Brødalternativer:

  • Semper Havreknäcke (knekkebrød)
  • Semper Formbrød og frøbrød (frøbrød: vær obs på at mye frø i kan skape mageproblemer). Semper formbrød og frøbrød finnes i «fri for»-avdelingen i de fleste store butikker. Vi anbefaler å spørre betjening dersom du ikke finner brødene i butikken. Forhåpentligvis vil butikken da bli obs på at disse brødene bør bestilles inn: )
  • Hatting glutenfrie Pølsebrød/hamburgerbrød
  • Godt Brød sitt surdeigsbrød av spelt også kan spises inntil to skiver pr. måltid

Et stadig mer populært brødalternativ er proteinrundtstykker. Vi i Mollyosa er kjempefan av disse. Den anerkjente forfatteren, foredragsholderen og helsebloggeren Julianne Lyngstad, har en enkel og grei oppskrift på disse proteinrundtstykkene, og vi er heldige som har fått lov av henne til benytte oppskriften i appen vår Low FODMAP av Mollyosa.

Ikke lastet ned appen?

Klikk herfor å laste ned appen for iOS

Klikk her for å laste ned appen for android

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *